Blijf op de hoogte

Formule 1

Max Verstappen en Sergio Pérez geven mening over controversiële McLaren-vleugel: ‘Dit is gewoon illegaal!’

Bij Red Bull Racing zijn ze van mening dat McLaren niet volgens de regels opereert in het Formule 1-seizoen van 2024. De achtervleugel van de MCL38, die in Azerbeidzjan veel kritiek ontving, heeft ook de aandacht van de Red Bull-fabriek in Milton Keynes getrokken, waar een duidelijk oordeel over het onderdeel is gevormd.

© Getty Images / Red Bull Content Pool

Volgens de BBC heeft Red Bull een klacht ingediend bij de FIA, omdat ze denken dat de achtervleugel van McLaren niet volgens de regels wordt gebruikt, net zoals ze dat deden met de voorvleugel. De FIA heeft echter besloten dat de achtervleugel ‘legaal’ is. Wel heeft het bestuursorgaan aangekondigd de beelden uit Azerbeidzjan grondig te zullen bestuderen en op basis daarvan een beslissing te nemen over de legaliteit van het onderdeel.

Desondanks is de mening binnen Red Bull Racing al gevormd: McLaren heeft zich niet aan de regels gehouden. Dit werd duidelijk tijdens de persconferentie in Singapore, waar Max Verstappen en Sergio Pérez hun standpunten naar voren brachten. Vooral Pérez was uitgesproken en noemde de auto zelfs ‘illegaal’.

“Het is overduidelijk dat het onderdeel buiten het reglement valt. Het is een illegale auto! Maar blijkbaar is het toegestaan. Ik ben er echt verbaasd over,” aldus Pérez op de mediadag in Singapore.

Max Verstappen is iets minder uitgesproken, maar gelooft ook dat de FIA het onderdeel moet onderzoeken. Hij heeft met eigen ogen gezien dat de vleugel meer beweegt dan verwacht van een achtervleugel.

“Ik heb de beelden gezien; dat is het voordeel van sociale media. Iedereen heeft de video paraat en er wordt veel gediscussieerd. Het is duidelijk dat het tijdens hoge snelheid doorbuigt. Slim of niet, het is aan de FIA om te bepalen of het legaal is. Baku was niet de eerste keer dat het werd gebruikt. Het is belangrijk dat er duidelijkheid komt, niet alleen over de achtervleugel, maar ook over de voorvleugel. Wat is toegestaan en hoeveel mag het buigen? We moeten gewoon afwachten wat er van onze kant gebeurt.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1