Blijf op de hoogte

Formule 1

Newey is rond met Aston Martin: Gaat Verstappen ook naar Aston Martin?

Volgens Craig Slater heeft Adrian Newey voor Aston Martin gekozen vanwege de moderne faciliteiten van het team, die momenteel de beste zijn binnen de Formule 1. Bovendien ziet Newey in Aston Martin de grootste kans om in de toekomst kampioenschappen te winnen. De eigenaar, Lawrence Stroll, heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het team, wat volgens Slater de doorslag gaf voor Newey, de gerenommeerde ontwerper van Red Bull Racing.

© Proshots

Newey kondigde eerder dit seizoen zijn vertrek bij Red Bull Racing aan. Dit leidde tot een storm van geruchten, waarbij Ferrari aanvankelijk als de grootste kanshebber werd gezien om hem binnen te halen. Echter, er waren ook berichten dat Aston Martin interesse had en dat Newey zelfs een rondleiding kreeg in hun nieuwe faciliteit in Silverstone. Volgens Slater was dit bezoek de laatste stap die Newey overtuigde om voor Aston Martin te kiezen.

Deal bijna rond

Bij Sky Sports F1 legt Slater uit: “Wat ik heb vernomen, is dat Adrian Newey zijn ja-woord aan Aston Martin heeft gegeven. Ik verwacht dat de officiële bevestiging begin volgende week komt, waarschijnlijk dinsdag. Aston Martin heeft een persconferentie gepland staan voor die dag, dus het zou logisch zijn als ze dan ook Adrian presenteren.”

Newey ook betrokken bij straatauto’s

Newey’s contract bij Red Bull Racing loopt op vrijdag 6 september af, waarna hij zijn toekomstplannen bekend mag maken. “Hij heeft al persoonlijk een akkoord bereikt met Aston Martin en zal naar verluidt ongeveer 20 miljoen pond per jaar verdienen. Daarmee zit hij in de salarisschaal van de topcoureurs.” Naast zijn werk voor het Formule 1-team, zal Newey ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van Aston Martins straatauto’s: “Aston Martin heeft zijn rol zo ingericht dat hij ook aan hun straatauto’s zal bijdragen.”

Doorslaggevende rondleiding

De rondleiding door de fabriek van Aston Martin in Silverstone gaf uiteindelijk de doorslag: “Tijdens zijn bezoek aan de fabriek zag Adrian de nieuwe windtunnel en andere geavanceerde apparatuur die het team in staat stellen om vooraan mee te strijden in de Formule 1. Dit overtuigde hem om voor Aston Martin te kiezen in plaats van de andere opties.” Als de overstap definitief wordt, wordt verwacht dat Newey in maart 2025 bij het team aan de slag gaat. Wat dit voor Max Verstappen betekent is nog onduidelijk. Zie jij een eventuele overstap naar Aston Martin gebeuren?

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1