Blijf op de hoogte

Formule 1

Perez vult Verstappen aan, deelt meerdere zwakke punten van Red Bull

Red Bull heeft de afgelopen raceweekenden moeite gehad om de concurrentie bij te houden, maar lijkt nu een beter beeld te hebben van de oorzaak. Sergio Perez deelt ook zijn inzichten over wat er misgaat.

© Getty Images / Red Bull Content Pool

De rivaliserende teams lijken inmiddels een voorsprong te hebben opgebouwd, terwijl bij Red Bull alleen Max Verstappen in staat lijkt om met de RB20 nog op het podium te eindigen. Dit baart de Oostenrijkse renstal zorgen, vooral omdat het steeds moeilijker wordt om de leiding in beide kampioenschappen vast te houden. Ook Perez merkt dat de Red Bull-auto de laatste tijd niet bepaald gebruiksvriendelijk is voor de coureurs.

In een interview met onder andere RacingNews365 gaf Perez aan dat hij ondanks een redelijk pechvrij weekend toch niet tevreden is met zijn prestaties. “Ik ben gewoon niet tevreden. Ik had simpelweg niet de snelheid, en het was echt lastig om goed met de banden om te gaan. Vooral onze prestaties in de middelhoge bochten zijn zwak. Dat was vooral duidelijk te zien in bochten negen en tien.”

Perez gelooft dat zonder dit probleem de auto veel competitiever zou kunnen zijn. “We hadden het echt moeilijk onder deze omstandigheden, en de rugwind maakte het nog ingewikkelder. McLaren en Ferrari hadden daar blijkbaar minder last van. Uiteindelijk was de wind veel sterker dan verwacht, wat de bandenslijtage versnelde en een eenstopstrategie bemoeilijkte.”

Toch ziet Perez ook positieve ontwikkelingen binnen het team. “Het is bemoedigend dat we nu begrijpen wat er aan de hand is. Het komt er nu op aan hoe snel we de problemen kunnen oplossen. We weten waar we tekortschieten en begrijpen de aard van de problemen. Hopelijk kunnen we op korte termijn weer competitief zijn. Onze focus ligt nu op het doorgronden van de issues.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1