Blijf op de hoogte

Formule 1

‘Red Bull laat Max Verstappen met oud materiaal rijden dit weekend’

Volgens Erik van Haren van De Telegraaf rijdt Max Verstappen dit raceweekend met een oudere vloer op zijn RB20. Deze beslissing van Red Bull is bedoeld om de Nederlander het vertrouwde gevoel van eerder in het seizoen terug te geven.

© Proshots

Aan het begin van het seizoen leek Red Bull opnieuw op weg naar een uiterst dominant seizoen, met vier overwinningen in de eerste vijf races. Sinds de Grand Prix van Miami, negen races geleden, heeft het team echter nog maar drie keer gewonnen, wat een significante verandering betekent in de prestaties van het team.

Op dit moment lijken McLaren en Mercedes over het beste materiaal te beschikken. McLaren heeft, mede door de mindere prestaties van Sergio Pérez, flink ingelopen op Red Bull in het constructeurskampioenschap. Mercedes heeft daarentegen drie van de laatste vier races gewonnen, wat hun sterke vorm benadrukt.

Voor Red Bull, en vooral voor Verstappen, is het cruciaal om het succesvolle gevoel van begin dit seizoen terug te vinden. Toen waren ze op hun best, met vier overwinningen in vijf races. Verstappen leek toen volledig één met zijn bolide.

Om dit gevoel weer te bereiken, heeft Red Bull besloten om Verstappen te laten rijden met een vloer die eerder in het seizoen werd gebruikt. Volgens Van Haren werd deze vloer, die voor het eerst werd ingezet tijdens de openingsronde in Bahrein, eerst getest in de eerste vrije training. Voor de kwalificatie van zaterdagmiddag werd de vloer opnieuw gemonteerd op Verstappens RB20.

Er is echter een nuance: de vloer die Verstappen dit weekend gebruikt, is een nieuw geproduceerde versie van de oudere specificatie. Dit betekent dat Verstappen tijdens de race van zondag rijdt met een ‘oude’, nieuwe vloer op zijn RB20, in de hoop het succes van het begin van het seizoen te herhalen.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1