Blijf op de hoogte

Voetbal

Julian Nagelsmann is boos en geeft de schuld na Nederland – Duitsland aan één man

Julian Nagelsmann was na de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Duitsland in de Nations League zeer kritisch over de scheidsrechtersbeslissingen. De Duitse bondscoach uitte zijn frustraties over de arbitrage, zowel tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA als na afloop. Nagelsmann vond dat Duitsland in de tweede helft een duidelijke strafschop was onthouden.

© Proshots

De voormalig trainer van Hoffenheim en Bayern München, die begin dit jaar bondscoach van Duitsland werd, verwijst naar een situatie waarin Xavi Simons en Jamal Musiala betrokken waren. Musiala viel na een duw van Simons, die volgens Nagelsmann de voet van zijn tegenstander raakte. De scheidsrechter zag hier echter geen overtreding in, en de VAR besloot niet in te grijpen. Duitsland kreeg geen strafschop.

Nagelsmann kon na de wedstrijd niet begrijpen waarom de scheidsrechter geen strafschop gaf. “Het was een duidelijke overtreding. Simons raakte Jamal op zijn voet. Dit is iets waar je geen discussie over kunt hebben. Als het op het middenveld gebeurde, zou je gegarandeerd een vrije trap krijgen,” aldus Nagelsmann tegen RTL. Hij was ook ontevreden over een andere beslissing waarbij de scheidsrechter de wedstrijd afblies tijdens een Duitse aanval in de laatste minuut van de blessuretijd.

Nagelsmann was verbaasd over deze beslissing. “We hadden een grote kans in de laatste seconde, maar de scheidsrechter fluit af terwijl we alleen op het doel afgingen. Ik begrijp het niet,” zei hij. Na het laatste fluitsignaal verzamelden de Duitse spelers en hun bondscoach zich om de scheidsrechter, maar dit had natuurlijk geen effect meer. Het was echter niet zo dat Duitsland een absolute kans werd onthouden, hoewel er veel ruimte aan de linkerkant was, had Nederland ook spelers teruggetrokken.

Desondanks was Nagelsmann over de wedstrijd zelf positief. “Het was een spannende en open wedstrijd van beide kanten. We reageerden goed na de achterstand en verdienden het om voor rust op voorsprong te komen.” Hij erkende echter dat zijn team snel weer een doelpunt tegen kreeg in de tweede helft door een te agressieve verdediging in het strafschopgebied. “Elke wedstrijd telt voor het WK, of het nu om de Nations League of kwalificatiewedstrijden gaat. Het team gelooft in zichzelf en de fans zien dat de spelers alles geven,” aldus Nagelsmann.

Al met al kan Duitsland en Nagelsmann tevreden terugkijken op de eerste interlandperiode na het Europees Kampioenschap in eigen land, waar ze afgelopen zaterdag nog Hongarije met 5-0 versloegen.