Blijf op de hoogte

Voetbal

Grote naam van Ajax is frustratie niet de baas en wordt hardhandig weggestuurd van De Toekomst

Ahmetcan Kaplan beleefde dinsdagavond een uiterst ongelukkige wedstrijd voor Jong Ajax. De Turkse centrale verdediger kreeg al vóór rust een rode kaart in het duel tegen Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

© ESPN

Kaplan was bezig met zijn comeback bij Ajax, nadat hij in augustus een spierblessure opliep. De wedstrijd tegen Jong AZ betekende zijn eerste minuten sinds 12 augustus 2024, maar deze rentree verliep allesbehalve soepel.

In de 23ste minuut ontving Kaplan zijn eerste gele kaart na een harde overtreding op de helft van Jong AZ, waarbij hij onhandig doorging op Jorn Berkhout. “Je merkt dat er wat frustratie zit bij Ahmetcan Kaplan,” aldus ESPN-verslaggever Martijn van Zijtveld over het incident.

In de blessuretijd van de eerste helft liep het vervolgens volledig mis. Kaplan miste een lange bal volledig en werd eenvoudig gepasseerd door Lequincio Zeefuik. Kaplan probeerde de fout te herstellen, maar liep de spits van Jong AZ in de rug, wat leidde tot een strafschop voor de Alkmaarders en een tweede gele kaart voor Kaplan, waardoor hij van het veld moest. Zeefuik miste de penalty, waardoor Jong Ajax met een 1-0 voorsprong de rust inging, maar Kaplan kon terugkijken op een avond om snel te vergeten.