Blijf op de hoogte

Formule 1

‘Red Bull verrast door opvallende financiële boodschap Mexicaanse sponsoren’

Max Verstappen heeft de afgelopen drie seizoenen de titel bij de coureurs in de Formule 1 gewonnen, terwijl Red Bull Racing in 2022 en 2023 de constructeurskampioenschappen binnenhaalde. Dit jaar staat die dominantie echter onder druk, vooral bij de constructeurs. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor Red Bull, al zou het team hierbij mogelijk financiële steun krijgen.

© Proshots

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com zou Red Bull, na jaren van dominantie, dit seizoen te maken krijgen met stevige concurrentie van teams zoals McLaren en een heroplevend Mercedes. Dit verhoogt de kans dat Red Bull het constructeurskampioenschap kan verliezen, met name door de wisselvallige prestaties van Sergio Pérez. De Mexicaan, die momenteel op de zevende plek staat in het coureursklassement, zorgt ervoor dat de strijd om het constructeurskampioenschap spannender is dan Red Bull zou willen.

Er gaan geruchten dat Carlos Slim, een van de belangrijkste Mexicaanse sponsors van Red Bull Racing, bereid zou zijn om financiële tekorten op te vullen als het team dit jaar het constructeurskampioenschap misloopt. Slim, die een belangrijke rol speelt in de ondersteuning van Pérez, zou volgens deze berichten bereid zijn de verliezen te compenseren.

Toch zijn er ook bronnen die dit verhaal tegenspreken. Thomas Maher van PlanetF1 meldt dat de geruchten over financiële compensatie door Slim en andere Mexicaanse sponsors onjuist zijn. “Bronnen hebben mij laten weten dat de beweringen volledig onjuist zijn,” aldus Maher, waarmee de speculaties rondom Slim’s rol in het geval van een verloren kampioenschap bij de constructeurs ontkracht worden.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1