Blijf op de hoogte

Voetbal

Het is duidelijk wie de lievelingsspeler van Sierd de Vos bij Ajax is “Kijkers geïrriteerd”

Tijdens de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax kon Sierd de Vos zijn enthousiasme over Mika Godts nauwelijks verbergen. Al voordat Godts in de 28e minuut een doelpunt maakte, liet De Vos meermaals zijn bewondering voor de Ajax-linksback blijken. De kijkers van Ziggo Sport raakten zelfs geïrriteerd door de manier waarop hij elk balcontact van Godts benadrukte.

© Ziggo Sport

De Vos strooide in de eerste helft met complimenten voor Godts. Toen de jonge speler in de 21e minuut tussen twee tegenstanders dribbelde, riep de commentator: “Kijk! Dit is wat hij kan!” Zijn enthousiasme sloeg echter snel om toen Godts de bal naar Kenneth Taylor speelde. “Oh… Ik dacht dat hij iemand voorbij zou gaan.” Even later combineerde Godts met Youri Baas, waarna De Vos grapte: “Wie is hier de baas? Godts is de baas.”

Bij een volgende actie van Godts, waarbij hij een speler passeerde maar de voorzet teleurstellend in de handen van de keeper belandde, klonk het: “Gaat ie weer, Godts! Dit kan hij!” In de 25e minuut zag De Vos met tegenzin hoe Godts mee ging verdedigen. “Laat hem gewoon voorin blijven… Kan iemand dat even doorgeven?” Kort daarna voegde hij toe: “Kijk, dát moet hij doen: die verdedigers op het verkeerde been zetten!”

Opvallend genoeg bleef De Vos juist ingetogen toen Godts in de 27e minuut Ajax op voorsprong bracht. De Belg kopte van dichtbij een voorzet van Devyne Rensch binnen. “Daar is-ie! Mika Godts. 1-2. Een makkelijke kopbal voor Godts.”