Blijf op de hoogte

Voetbal

Gorter wil niet naar Heerenveen: ‘Ruildeal met Noppert gaat niet door’

Er lijkt mogelijk toch geen ruildeal te komen tussen Ajax en sc Heerenveen. Woensdag werd bekend dat de Amsterdammers interesse hadden in doelman Andries Noppert, waarbij Jay Gorter de omgekeerde richting zou kunnen opgaan. Echter, volgens Voetbal International ziet Gorter een verhuizing naar Friesland niet zitten. Wat dit betekent voor Noppert is nog onduidelijk.

© Proshots

Verslaggever Tim van Duijn van Voetbal International verraste woensdag met het nieuws over Ajax en Noppert. De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Diant Ramaj mogelijk vertrekt, en zien in Noppert een geschikte optie. De lange goalie van sc Heerenveen staat open voor een overstap naar Ajax, aangezien hij in Friesland zijn basisplaats is kwijtgeraakt aan Mickey van der Hart. Als Noppert naar Ajax gaat, zou Gorter de overstap naar Heerenveen kunnen maken. Gorter is momenteel derde keeper bij Ajax.

Toch lijkt Gorter geen interesse te hebben in een transfer naar sc Heerenveen. “Ajax en Heerenveen spraken over een keepersruil. Noppert wil graag naar Ajax, nu hij zijn plek onder de lat bij Heerenveen heeft verloren. Gorter staat er echter minder voor open en het lijkt erop dat hij bij Ajax blijft”, zo meldt men. Dit kan nog veranderen, maar vooralsnog rekent Heerenveen niet op zijn komst.

Of de transfer van Noppert naar Ajax nu van de baan is, moet nog blijken. “Zijn relatie met trainer Robin van Persie bij Heerenveen staat onder druk en hij hoopt op een oplossing. Of de transfer naar Ajax definitief van tafel is door de afwijzing van Gorter, is nog niet zeker. Heerenveen wil Noppert alleen laten gaan als er een geschikte vervanger beschikbaar is.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal