Blijf op de hoogte

Algemeen

Bokser Imane Khelif ziet er ineens totaal anders uit

De Algerijnse bokster Imane Khelif staat opnieuw in de schijnwerpers na haar optredens op de Olympische Spelen van Parijs 2024, dit keer vanwege haar veranderde uiterlijk.

© Proshots

Metamorfose

Na een online discussie over haar geslacht, verschijnt Khelif nu in een nieuwe stijl. In een Instagram-video toont de Olympisch kampioene zich eerst in een blauwe blouse met haar bekende rode bokshandschoenen. Vervolgens wisselt ze naar een witte blouse met bloemenprint, opvallende oorbellen en een verzorgde make-uplook. In de video benadrukt Khelif dat hoewel haar uiterlijk is veranderd, ze nog steeds dezelfde persoon is.

De video ontving veel lof op sociale media, waar velen haar nieuwe look bewonderden maar ook benadrukten dat ze haar uiterlijk niet hoefde te veranderen voor acceptatie. Een reactie luidde: “Een verbluffend mooie vrouw. Het internet is haar excuses verschuldigd.”

Khelif schreef geschiedenis door goud te winnen in het weltergewicht en werd daarmee de eerste Algerijnse vrouw die goud won in het boksen. Naast haar sportieve prestaties kwam ze eerder in opspraak door een diskwalificatie op de Wereldkampioenschappen boksen in 2023, vanwege niet gespecificeerde gendercriteria van de Internationale Boksfederatie (IBA). Hoewel de IBA geen details gaf, werd er geen testosterononderzoek gedaan en identificeert Khelif zich niet als transgender of intersekse.

Na haar Olympische overwinning sprak Khelif openlijk over de kritiek op haar geslacht en benadrukte: “Ik ben een vrouw en dat is nooit anders geweest.” Ze beschouwde de online aanvallen als immoreel en hoopte dat haar succes een boodschap zou sturen over waardigheid en eer.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Algemeen