Blijf op de hoogte

Voetbal

Gaat Hancko dan toch naar Atlético Madrid? ‘Mondeling akkoord’

Feyenoord heeft een allerlaatste bod ontvangen van Atlético Madrid voor David Hancko. De Spaanse topclub is zeer geïnteresseerd in de Slowaakse verdediger, maar is niet bereid om de vraagprijs van Feyenoord te betalen. Spaanse media berichten dat Atlético Madrid nu een laatste poging doet om Hancko alsnog over te nemen. Nicolò Schira meldt op X dat de Spaanse club al een akkoord heeft bereikt met de verdediger over een contract tot medio 2029.

© Proshots

Feyenoord vraagt al enige tijd minimaal 35 miljoen euro voor Hancko, die zelf graag naar Atlético Madrid zou willen overstappen. Hoewel Hancko zijn voorkeur uitspreekt voor de transfer, heeft hij aangegeven zich voorlopig te willen focussen op Feyenoord en zijn zaakwaarnemer het werk te laten doen. Met een laatste bod van 30 miljoen euro komt Atlético Madrid al dicht in de buurt van de vraagprijs van Feyenoord.

Bod verhoogd

Volgens Spaanse media bevat het bod van Atlético Madrid geen bonussen, maar voldoet het wel aan de betalingseisen van Feyenoord. Atlético deed in juni een openingsbod van 20 miljoen euro voor Hancko, dat door Feyenoord onmiddellijk werd afgewezen. Het bod werd later verhoogd naar 25 miljoen euro, met bonussen die de vraagprijs bijna benaderden. Ook dit bod werd echter door Feyenoord afgewezen.

Deze zomer heeft Atlético Madrid al meer dan 180 miljoen euro besteed aan spelers zoals Julián Alvarez (Manchester City), Robin Le Normand (Real Sociedad), Alexander Sørloth (Villarreal) en Conor Gallagher (Chelsea). Desondanks heeft de Spaanse club de vacature voor de positie van links centraal achterin nog niet kunnen vervullen.

Hancko, die nog tot medio 2028 onder contract staat bij Feyenoord, sprak eerder met RTV Rijnmond over zijn vertrekwens. “Iedereen weet hoeveel ik van Feyenoord hou. Wat ik in twee jaar heb bereikt, met de Champions League en het kampioenschap, zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten. Aan de andere kant wil je als sportman altijd vooruitkijken. Bij Sparta Praag zat ik in een vergelijkbare situatie. Ik hield van de club en het voelde als thuis, maar ik maakte de stap naar Feyenoord.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal