Blijf op de hoogte

Voetbal

Groot probleem voor PSV: ‘Boscagli verandert vertrekwens in vertrekeis’

Bij PSV lijkt er geen weg meer terug te zijn voor Olivier Boscagli. De verdediger, die recent zijn vertrekwens kenbaar maakte aan het clubbestuur, heeft deze wens nu omgezet in een duidelijke ‘vertrekeis’, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Hoewel Boscagli niet van plan is om werk te weigeren om een transfer naar het geïnteresseerde Brighton af te dwingen, is hij vastbesloten om de club te verlaten.

© Proshots

Toen Brighton interesse toonde, diende Boscagli zijn verzoek om te vertrekken in. Inmiddels is zijn situatie veranderd: het gaat niet langer om de vraag of hij vertrekt, maar wanneer. Hij wil koste wat kost weg uit Eindhoven, maar heeft van directeur Earnest Stewart en zijn team te horen gekregen dat een transfer nu nog niet mogelijk is, omdat er nog geen vervanger voor hem is gevonden.

Hij blijft meetrainen

Ondanks zijn vertrekverlangen blijft Boscagli voorlopig meetrainen onder trainer Bosz, die door de huidige defensieve problemen waarschijnlijk gedwongen is hem op te stellen. Boscagli vindt dat PSV het bod van ongeveer 10 miljoen euro van Brighton moet accepteren, aangezien hij de Premier League ziet als ‘de NBA van het voetbal’.

Voor Boscagli is er geen weg terug; hij is vastbesloten dat de transfer doorgang moet vinden. PSV heeft echter geen beloften gedaan en wil dat Brighton een hoger bod uitbrengt. Tegelijkertijd loopt de club het risico dat Boscagli ongemotiveerd raakt als de transfer niet doorgaat. Hoewel Boscagli veel respect geniet binnen de club, wordt hij ook als ’trots’ beschouwd. Als PSV hem deze transfer ontzegt, zou hij dat als ‘onredelijk’ ervaren.

Een mogelijke optie zou het verlengen van zijn contract zijn, maar ook dat ziet Boscagli niet zitten. Voor hem is het ‘hoofdstuk PSV’ afgesloten. Dit plaatst Stewart voor een groot probleem; de komst van nieuwe verdedigers is cruciaal. Tenzij Boscagli van gedachten verandert, wat echter zeer onwaarschijnlijk lijkt.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal