Blijf op de hoogte

Algemeen

Zoon van Wesley Sneijder (8) ontvangt kritiek over uiterlijk na bericht van Yolanthe

Op sociale media komen regelmatig haatreacties voor, en zelfs Xess Xava, de 8-jarige zoon van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau, bleef hier deze week niet van gespaard. Yolanthe deelde een foto van haar zoon, wat tot veel reacties leidde—niet allemaal even vriendelijk.

© Instagram @yolanthecabau

Sneijder, de oud-voetballer, trouwde een week na de verloren WK-finale in 2010 tegen Spanje met Yolanthe. In oktober 2015 verwelkomden ze hun zoon, Xess Xava, die inmiddels flink is gegroeid sinds het afscheid van Sneijder van het Nederlands elftal in 2018.

Tijdens zijn laatste interland tegen Peru in september 2018, waarin hij als recordinternational (134 wedstrijden) werd geëerd, was Xess Xava er ook bij. Toen nog een kleine dreumes, is hij nu een stuk groter, net als Sneijder’s andere zoon uit een eerder huwelijk.

Haatreacties

Yolanthe merkt hoe snel de tijd vliegt en deelde daarom een foto op Instagram van haar en haar zoon tijdens een vakantie. “Mijn beste vriendje wordt zo groot! Niet te doen hoor. Ik geniet dubbel en dwars van onze heerlijke avonturen samen. En stiekem hoop ik dat hij over 10 jaar nog steeds lekker met mama op pad gaat.”

Hoewel de post bedoeld was als een mooie momentopname, leidde het toch tot enkele onaangename reacties. Een aantal mensen viel over de lengte van Xess Xava’s haar en vonden het te vrouwelijk. Iemand reageerde zelfs met de vraag: ‘Vriendje of vriendinnetje?’ Yolanthe reageerde direct: “Vriendje, anders had ik wel vriendinnetje gezegd.”

Pesterijen

De lengte van Xess Xava’s haar heeft vaker reacties uitgelokt. Hij werd in Nederland zelfs op school gepest door twee andere kinderen vanwege zijn lange haar, zoals Yolanthe in meerdere interviews heeft gedeeld.

Yolanthe en Xess Xava wonen inmiddels niet meer in Nederland, maar in Los Angeles. De scheiding van Sneijder in 2019 was ingrijpend, en de verhuizing naar een ander land kwam voor hen op het juiste moment.

3 Comments

3 Comments

  1. Evelien Sakes

    augustus 19, 2024 at 4:25 pm

    Yolanthe.Bij jou kind weet ik het soms niet wat “het” is of wil zijn. Of wat jijzelf wil wat het is of zou moeten zijn. Maar laat er dan ook duidelijkheid over ontstaan.

  2. .Marion Duchateau

    augustus 19, 2024 at 5:03 pm

    Prachtig joch en prachtige moeder

  3. marian haen

    augustus 20, 2024 at 5:59 am

    hij zou misschien leuker staan met korter haar.Maar wie ben ik om dat te beslissen.Als zei het zo willen is prima toch.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Algemeen