Blijf op de hoogte

Formule 1

Hamilton heeft zijn fans teleurgesteld: “Je moet je schamen”

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft kritiek gekregen op social media na het delen van enkele vakantiefoto’s. De Britse coureur, die bekend staat als veganist, plaatste op Instagram beelden van zijn vakantie in Marokko, waar hij ook een ritje op een kameel maakte.

Hamilton staat erom bekend dat zijn veganisme verder gaat dan alleen het vermijden van dierlijke producten in zijn voeding. Hij vermijdt ook producten die op dieren zijn getest, zoals bepaalde cosmetica of leren schoenen, om ethische redenen. In het verleden heeft hij zich regelmatig uitgesproken tegen dierenleed, iets wat volgers hem nu op social media herinneren.

Ritje op kameel roept verontwaardiging op

Onder de foto waarop Hamilton te zien is op een kameel, stroomden de boze reacties binnen. Veel volgers vinden dat de coureur, gezien zijn standpunten, juist tegen het gebruik van kamelen voor toeristische ritjes zou moeten zijn. Anderen wijzen erop dat dit gedrag niet strookt met zijn veganistische levensstijl. Hamilton zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1