Blijf op de hoogte

Formule 1

Eindelijk duidelijkheid: McLaren moet omstreden achtervleugel aanpassen

McLaren’s achtervleugel blijft het onderwerp van gesprek in Singapore en er is nu een nieuwe ontwikkeling. De FIA heeft McLaren verzocht om het onderdeel aan te passen, zo bevestigt RacingNews365.

Mclaren achtervleugel
© Getty Images / Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan viel McLaren op, nadat onboardbeelden van Oscar Piastri aantoonden dat de achtervleugel op het rechte stuk op en neer bewoog, wat voor veel vragen zorgde. Was het toegestaan om het onderdeel op deze manier te laten ‘flexen’ en daar mogelijk voordeel uit te halen?

De FIA heeft uiteindelijk besloten dat dit niet toegestaan is, meldt RacingNews365. Hoewel het onderdeel niet illegaal is verklaard, heeft de internationale autosportfederatie McLaren gevraagd om de openingen in de achtervleugel aan te passen. Op het rechte stuk ontstond namelijk een soort ‘vouw’ in de vleugel, en dit mag voortaan niet meer gebeuren.

Volgens geruchten zouden onder andere Ferrari en Red Bull om opheldering hebben gevraagd bij de FIA. Het resultaat is dat McLaren de achtervleugel moet aanpassen en voor de rest van het Formule 1-seizoen met een gewijzigde vleugel zal moeten racen.

Bron: RacingNews365

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1