Blijf op de hoogte

Voetbal

‘Ihattaren is ZO goed dat hij dit jaar weer in Oranje speelt’

Bram Bakker is ervan overtuigd dat Mohamed Ihattaren binnen een half jaar zomaar in het Nederlands elftal kan staan. De psychiater, die met het talent aan de slag is gegaan, spreekt ook zijn waardering uit voor RKC Waalwijk, die hem deze kans biedt, zoals hij aangeeft in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

© Proshots

“Belangrijk is dat we begonnen zijn met het perspectief van de mens Mo, niet alleen de voetballer”, legt Bakker uit. “Wat hij ook wilde, ik stond daar achter. Als hij had gezegd dat hij een pizzeria wilde beginnen, had ik dat ook prima gevonden. Het doel was om deze jongen, die in de problemen zat, de juiste ondersteuning te bieden.”

Bakker benadrukt dat Ihattaren het mentaal zwaar te verduren heeft gehad. “We hebben te maken met een zeer gevoelige jongen die al op jonge leeftijd geconfronteerd werd met de extreme kanten van het voetbal en die in een zwart gat is gevallen na het overlijden van zijn vader. Wij zijn er om hem te helpen.” Hij spreekt ook zijn lof uit voor RKC Waalwijk. “Het is een club die past bij Mo, waar ze de mens boven de voetballer stellen. Ik heb veel respect voor hoe RKC dit aanpakt. Ze kunnen iemand als Ihattaren goed gebruiken.”

Bakker heeft groot vertrouwen in Ihattaren en gelooft dat een terugkeer naar het Nederlands elftal binnen bereik ligt. “Deze jongen is pas 22 en heeft het potentieel om een sensatie te worden op de Nederlandse velden. Ja, je mag me daar later op afrekenen. Niemand weet precies hoe dit zal aflopen, maar we hebben het hier over iemand met uitzonderlijk talent. Hij heeft zoveel kwaliteiten dat hij binnen zes maanden weer in Oranje kan staan. Zo goed is hij. En ik zie iemand die enorm gemotiveerd is en topfit.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal