Blijf op de hoogte

Voetbal

Pijnlijk: Komst van Davy Klaassen zorgt voor groot probleem bij Ajax

Ajax heeft opnieuw Davy Klaassen naar de club weten te halen, ondanks dat hij vorig seizoen nog transfervrij vertrok naar Inter. De middenvelder tekent voor minimaal één jaar bij de Amsterdammers. Hoewel zijn terugkeer voor veel fans goed nieuws is, ziet analist Kees Kwakman een keerzijde voor een andere speler.

© Proshots

In de ESPN-podcast Tekengeld legt Kwakman uit dat hij de komst van Klaassen begrijpt, maar vreest dat dit slecht nieuws is voor Kristian Hlynsson. Kwakman denkt dat de 41-voudig international mogelijk de plek van de jonge IJslander zal innemen. “Voor Hlynsson is dit misschien een pijnlijke situatie”, stelt hij. “Als Klaassen fit is en Farioli hem na slechts drie dagen al wil hebben, lijkt het erop dat hij snel minuten zal gaan maken.”

Kwakman wijst erop dat de opties van Ajax op de nummer tien-positie beperkt zijn. “Als je kijkt naar de positie van nummer tien, heeft Ajax eigenlijk niet veel keuze. Berghuis kan er spelen, maar hij heeft daar al een tijd niet gestaan. Dan blijft alleen Hlynsson over. Maar omdat Ajax zoveel wedstrijden moet spelen, denk ik dat Klaassen sowieso zijn minuten zal maken,” aldus de analist.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal