Blijf op de hoogte

Voetbal

Wout Weghorst haalt uit naar Farioli: ”Daar baal ik van”

Wout Weghorst maakte gisteren zijn debuut voor de club waarvan hij als kind al fan was, compleet met bijpassende pyjama. De lange spits wist tegen Fortuna Sittard, een team uit de onderste regionen van de Eredivisie, niet te scoren en oogst kritiek vanwege zijn uitspraken.

Brobbey

Oorspronkelijk zou Brian Brobbey in de spits starten, maar kort voor de wedstrijd werd bekend dat hij geblesseerd was geraakt.

Weghorst was daar niet ontevreden over: “Toen hij afviel, hoopte ik op een basisplaats.” Tot zijn teleurstelling koos trainer Farioli echter voor Chuba Akpom als spits. “Daar was ik wel van gedesillusioneerd,” gaf Wout toe.

Invallen na teleurstelling

In de 66e minuut mocht de Oranje-reservespits alsnog het veld betreden. Hij speelde 24 minuten en kwam tot één schot.

“Het was geen perfecte entree, want als spits wil je natuurlijk scoren,” reflecteerde Weghorst. “Maar het was een mooie avond, en Akpom wist gelukkig wel het net te vinden.”

Kritiek op social media

Op social media krijgt Weghorst de nodige kritiek. Veel fans storen zich aan het feit dat hij regelmatig in interviews, zowel bij Ajax als bij Oranje, uitgebreid zijn frustraties uit over zijn speeltijd. Ook zijn commentaar over de keuze van Farioli om Akpom boven hem te verkiezen, valt niet overal goed.

Analist Johan Derksen voegde hieraan toe: “Hoe diep is Ajax wel niet gezonken, als je blij moet zijn met Wout Weghorst in je team?”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal