Blijf op de hoogte

Wielrennen

Dit is het gigantische vermogen van Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel, een van de grootste wieler- en veldrittalenten van zijn generatie, heeft in de loop van zijn carrière niet alleen talloze overwinningen behaald, maar ook een indrukwekkend vermogen opgebouwd. Door zijn veelzijdige successen op zowel de weg, in het veldrijden en mountainbiken, heeft Van der Poel zichzelf neergezet als een uitzonderlijk atleet. Dit succes vertaalt zich niet alleen in sportieve prestaties, maar ook in een lucratief inkomen.

© Proshots

Jaarlijks inkomen

Van der Poel verdient jaarlijks een aanzienlijke som geld, voornamelijk via zijn contract bij het Alpecin-Deceuninck team. Naar verluidt ontvangt hij een basissalaris van ongeveer 2 miljoen euro per jaar. Dit bedrag komt voort uit zijn status als kopman en boegbeeld van de ploeg, die met zijn prestaties op de voorgrond staat in grote wedstrijden zoals de Tour de France en de klassiekers.

Naast zijn basissalaris zijn er ook prestatiebonussen, die kunnen oplopen afhankelijk van zijn resultaten in grote koersen. Zo leveren overwinningen in prestigieuze wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen of zijn iconische winst in Parijs-Roubaix een flinke financiële bonus op. Deze bedragen variëren, maar kunnen hem jaarlijks extra honderdduizenden euro’s opleveren.

Sponsordeals en partnerships

Naast zijn salaris bij het Alpecin-Deceuninck team, vult Van der Poel zijn inkomen aan met lucratieve sponsordeals. Hij heeft samenwerkingen met grote merken zoals Canyon, Corendon, en Red Bull. Deze deals leveren hem naar schatting nog eens enkele miljoenen euro’s per jaar op. Vooral Red Bull is een opvallende sponsor, omdat het energiedrankbedrijf vaak exclusieve deals sluit met elite-atleten. Het logo van Red Bull prijkt regelmatig op zijn helm en kleding, wat niet alleen voor aanzienlijke zichtbaarheid zorgt, maar ook een flinke financiële vergoeding met zich meebrengt.

Geschat vermogen

Met een jaarlijks inkomen dat naar schatting kan oplopen tot 3 à 4 miljoen euro, heeft Mathieu van der Poel over de jaren heen een groot vermogen opgebouwd. Experts schatten zijn totale vermogen op ongeveer 12 tot 15 miljoen euro. Dit vermogen bestaat niet alleen uit zijn inkomsten uit de wielersport, maar ook uit slimme investeringen en sponsordeals.

Van der Poel lijkt zijn financiën op orde te hebben en blijft ondanks zijn enorme succes bescheiden. Met zijn nog jonge leeftijd en de groeiende populariteit van wielrennen wereldwijd, kan zijn vermogen de komende jaren nog verder toenemen.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Wielrennen