Blijf op de hoogte

Voetbal

Luuk de Jong mikpunt van kritiek: ‘Die leeft in een sprookjeswereld’

Luuk de Jong heeft na afloop van de wedstrijd Juventus – PSV (3-1) veel mensen verbaasd met zijn uitspraken. Hoewel Juventus in Turijn de bovenliggende partij was tegen het elftal van Peter Bosz, zag de PSV-aanvoerder dat duidelijk anders.

© Proshots

In de eerste groepswedstrijd van de Champions League had PSV weinig in te brengen. Juventus stond na 27 minuten al met 2-0 voor dankzij goals van Kenan Yildiz en Weston McKennie, en in de 52ste minuut maakte Nicolás González het derde doelpunt. Pas in blessuretijd wist Ismael Saibari nog een eretreffer te maken voor de Eindhovenaren.

Voor de camera’s van Ziggo Sport gaf De Jong zijn kijk op de wedstrijd: “Eigenlijk had ik het gevoel dat er niets aan de hand was, dat we niet voor hen onder deden. We waren iets te slordig, en in de omschakeling werden ze gevaarlijk. Daar kwamen die goals uit. Maar in het veld had ik nooit het idee dat we weggespeeld werden.” De aanvoerder vond ook dat PSV te veel ontzag toonde voor Juventus. “Je moet soms gewoon ballen tonen en lekker gaan voetballen met elkaar. In de tweede helft deden we dat beter. Maar met onze speelstijl zijn tegenstanders dodelijk als wij niet op ons best zijn.”

Op sociale media, vooral op X (voorheen Twitter), reageerden veel voetbalfans met verbazing op De Jongs uitspraken. “Zijn zelfreflectie is echt om te huilen,” aldus een gebruiker. Een ander maakte een verwijzing naar Robin van Persie’s woorden na de 9-1 nederlaag tegen AZ: “Serieus, je bent compleet afgedroogd op het hoogste niveau. Wees een man en accepteer het in plaats van zulke loze opmerkingen te maken.” Een andere fan voegde eraan toe: “Volgens mij leeft De Jong in een sprookjeswereld, hij beleeft alles totaal anders.”

1 Comment

1 Comments

  1. Paulien Geurts

    september 18, 2024 at 9:30 am

    Hij is langzamerhand echt zichtbaar aan het dementeren.
    Komt niet meer goed.
    Wordt alleen maar erger.
    😂😂😂😂😂😂

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal