Blijf op de hoogte

Voetbal

Memphis moet oppassen anders wordt nachtmerrie werkelijkheid in Brazilië

Memphis Depay heeft een contract getekend bij Corinthians, en de grote vraag is nu wanneer hij zijn debuut zal maken voor zijn nieuwe club. Misschien al dit weekend tegen Atlético Goianiense? En of dat slecht kan uitpakken? René van der Gijp denkt van wel.

© Proshots

‘Depay wordt klaargestoomd… en raakt meteen geblesseerd’
In de podcast KieftJansenEgmondGijp spreekt Wim Kieft over Memphis’ keuze voor een avontuur in Brazilië: “Het is op zich wel een leuke ervaring.” Maar hij voegt er snel aan toe: “Je moet realistisch zijn over Memphis. Hij heeft natuurlijk veel blessures gehad en in de absolute top heeft hij het niet waargemaakt. Niet bij Atlético, niet bij Barcelona en ook niet bij Manchester United.”

Bij Olympique Lyon lukte het hem wél, merkt Kieft op. “Ja, daar deed hij het goed, maar dat is niet de echte top,” zegt Van der Gijp. “De subtop, daar hoort hij thuis, en daar is niets mis mee. Bij Manchester United begreep ik destijds wel waarom ze hem haalden, maar als het daar niet lukt, dan is dat jammer.”

Atlético Goianiense
De vraag blijft wanneer Depay zijn eerste wedstrijd voor Corinthians speelt. Volgens Kieft zal dat waarschijnlijk snel gebeuren. Van der Gijp voegt eraan toe: “Depay gaat zich nu forceren. Volgende week spelen ze thuis tegen een club die lager op de ranglijst staat (Atlético Goianiense, red.). Wim zegt dat hij deze week klaargestoomd wordt. De kans is dus groot… dat hij geblesseerd raakt!”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal