Blijf op de hoogte

Voetbal

Trainer Feyenoord kan spullen pakken: ”Het is nu echt klaar”

Het ziet er somber uit voor Feyenoord-trainer Brian Priske, die steeds meer onder druk komt te staan door de tegenvallende prestaties van zijn team. Ook vandaag verliep het niet zoals gehoopt, met een teleurstellende 2-2 tegen FC Groningen.

© Proshots

Groningen – Feyenoord

De eerste helft was van beide kanten matig. Feyenoord had duidelijk geen rechtsbuiten beschikbaar, waardoor rechtsback Bart Nieuwkoop noodgedwongen op die positie speelde. De Rotterdammers gingen met een 0-1 voorsprong de rust in dankzij een eigen doelpunt van FC Groningen-speler Van Bergen, maar de wedstrijd was verre van beslist.

De ommekeer

In de 70e minuut leek Feyenoord de wedstrijd in het slot te gooien met een tweede doelpunt, waardoor het 0-2 werd. FC Groningen, vorig jaar gepromoveerd uit de Keuken Kampioen Divisie, gaf echter niet op en begon aan een indrukwekkend slotoffensief. Dit resulteerde in twee doelpunten, waardoor de Rotterdammers de overwinning uit handen gaven.

Priske onder vuur

Na vier wedstrijden heeft Feyenoord slechts zes punten verzameld en wist het niet te winnen van Willem II, Sparta en nu ook FC Groningen. De hashtag #PriskeOut is inmiddels trending op X, waar woedende supporters massaal oproepen tot het vertrek van de Deense coach. Zijn wisselende formatie en het gebrek aan duidelijkheid in het spelplan zorgen voor toenemende frustratie onder de fans.

Met Bayer Leverkusen, de Duitse landskampioen, op bezoek in De Kuip donderdag, lijkt de druk op Priske alleen maar verder toe te nemen.