Blijf op de hoogte

Voetbal

Rick Karsdorp doet uitspraken over nieuwe club “PSV is indrukwekkend”

Rick Karsdorp voelt zich helemaal op zijn plek bij PSV en is vastberaden om mee te strijden om de prijzen. Na een moeilijke periode bij AS Roma keerde de vleugelverdediger terug naar Nederland, waar hij eerder uitkwam voor Feyenoord.

“Het ging allemaal heel snel,” vertelt Karsdorp in een interview met het Eindhovens Dagblad. Hij ziet PSV als de ideale plek om zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Ik ben na de laatste wedstrijd van PSV al even in de kleedkamer geweest om iedereen te begroeten. Daardoor voelde ik me meteen een beetje onderdeel van de groep.”

Hoe zou Karsdorp PSV omschrijven? “Het voelt als een echte familieclub. Ik heb hier een ontzettend warm welkom gekregen, en dat was precies waar ik naar op zoek was na mijn tijd in Rome,” zegt hij, verwijzend naar zijn moeizame periode bij AS Roma. “Daar zag ik weinig toekomst meer voor mezelf, dus het was tijd om een nieuwe richting in te slaan. En laten we eerlijk zijn, PSV is de kampioen van Nederland en actief in de Champions League. Ik heb de Eredivisie in Italië goed gevolgd, en PSV heeft vorig seizoen indruk gemaakt.”

Karsdorps familie is blij dat hij weer in Nederland voetbalt. Hoewel hij als oud-Feyenoorder soms wordt gezien als een ‘overloper’, kan hij dat relativeren. “Als ik naar Feyenoord was gegaan, hadden mensen om andere redenen wel weer iets te klagen gehad,” legt hij uit. “Natuurlijk gun ik die club het beste. We hebben samen prachtige momenten meegemaakt en die moet je koesteren. Maar nu dien ik de belangen van PSV. Dit was een geweldige kans, en ik ben nog lang niet klaar met voetballen. Turkije was ook een optie, maar sportief gezien is dit een veel betere keuze voor mij. Ik hoop dat mensen dat begrijpen en me dit gunnen.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal