Blijf op de hoogte

Formule 1

Max Verstappen krijgt eindelijk zijn zin: Red Bull luistert naar zijn inbreng

Het heeft enige tijd geduurd, maar binnen Red Bull Racing is nu iedereen zich bewust van de ernst van de situatie. Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen Lando Norris en McLaren mogelijk met de titels vandoor gaan, iets wat Max Verstappen koste wat het kost wil voorkomen. Inmiddels is ook de rest van het team overtuigd geraakt van de grote problemen.

© Getty Images / Red Bull Content Pool

In Hongarije uitte Max Verstappen nog zijn frustratie over de ‘lakse’ houding van sommige teamleden. Hij merkte op dat niet iedereen het besef had van de ernst van de situatie, wat hem noopte om deze mensen wakker te schudden. Na de teleurstellende race in Italië is het hele team in paniek geraakt, waardoor iedereen nu volledig gefocust is op het verbeteren van de RB20.

Ook Max Verstappen zelf levert belangrijke input. Eerder dit seizoen liet Jos Verstappen weten dat zijn zoon meerdere keren had geklaagd over de auto, maar dat het team deze klachten niet serieus had genomen. Jos gaf aan dat dit een van de redenen was voor de recente terugval van Red Bull.

“Wanneer je aan het begin van het seizoen wedstrijden wint, lijkt alles goed. Maar Max heeft toen al aangegeven dat de balans niet in orde was. Het team heeft dat binnenskamers gehouden en niet serieus genomen. Nu zijn we echter te laat om de balansproblemen direct op te lossen,” aldus Jos Verstappen.

Red Bull heeft inmiddels de ernst van de situatie ingezien en is druk bezig om oplossingen te vinden. Max Verstappen merkt op dat zijn adviezen en input nu serieus worden genomen. Het team hoopt de kampioenschappen in 2024 nog veilig te stellen, maar Verstappen waarschuwt dat het vinden van een oplossing tijd zal vergen.

“Er wordt nu zeker geluisterd, maar het vinden van een oplossing is lastig. We zijn bezig met controles, maar dat duurt langer dan verwacht. Het is niet zo dat alles na de zomerstop ineens goed zal zijn. We hebben tijd nodig om te testen en te evalueren. Het duurt helaas langer dan we zouden willen,” aldus Verstappen.

Hij merkt verder op dat de problemen niet recent zijn begonnen. Red Bull ondervond al voor de zomerstop moeilijkheden, zelfs toen hij nog races wist te winnen.

“Ook toen wonnen we races die we eigenlijk niet hadden moeten winnen. Het is belangrijk dat er nu urgentie is, en die lijkt er nu te zijn.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1