Blijf op de hoogte

Voetbal

Jack van Gelder geniet van Oranje: ‘Dat is de stille kracht van het elftal’

Jack van Gelder heeft zaterdagavond volop genoten van het Nederlands elftal. De oud-commentator was onder de indruk van het aanvallende spel tijdens de 5-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina en roemde vooral Jerdy Schouten. Volgens Van Gelder is de middenvelder van PSV ‘de stille kracht’ van Oranje.

© SBS6

“Ik heb echt genoten van een frivool, speels en aanvallend Nederlands elftal dat vooral via de middenas opereerde,” zegt Van Gelder enthousiast aan tafel bij De Oranjezondag. “Er waren prachtige aanvallen, mooie doelpunten en sterke acties. Het werd nog even spannend door de fouten bij de tegengoals, maar dat deed niets af aan het plezier dat ik had.”

Van Gelder was niet alleen onder de indruk van de samenwerking tussen Zirkzee en Reijnders, maar prees ook de bijdrage van Schouten. “Voor mij is Jerdy Schouten een absolute ontdekking. Hij was al sterk op het EK, maar hij blijft indruk maken. Hij is de stille kracht van dit elftal, bepaalt het tempo, heeft een geweldige passing en overzicht. Ik heb er ouderwets van genoten,” vervolgt hij vol lof.

Hoewel hij genoot van het spel, begrijpt Van Gelder de fout van Matthijs de Ligt niet, die leidde tot een tegendoelpunt. “Hij zat er helemaal naast. En dat na zijn tijd bij Juventus, waar Italiaanse verdedigers altijd contact hebben met hun tegenstander. Maar hij verloor hem volledig uit het oog.”

Het werd even spannend, maar Van Gelder zag het Oranje snel herstellen. “Toen kwam Weghorst erin, die gekke Weghorst, en die maakt meteen weer de 4-2,” zegt hij met een glimlach. Van Gelder kijkt nu vol verwachting uit naar de komende wedstrijd tegen Duitsland.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal