Blijf op de hoogte

Formule 1

Hamilton is het niet eens met Verstappen: ‘Vooraan rijden is ontzettend saai’

Lewis Hamilton is het niet eens met Max Verstappen over hun visie op racen. Verstappen, de Nederlandse wereldkampioen, heeft eerder gezegd dat hij het liefst met een grote voorsprong wint. “Ik vind het veel leuker als ik weet dat we met afstand de beste zijn,” aldus de Red Bull-coureur. Hamilton, daarentegen, beweert dat vooraan rijden juist bijzonder saai is: “Dat kun je geen racen noemen,” zei de Brit.

© Getty Images / Red Bull Content Pool

Onlangs sprak Performance People met Hamilton over zijn recente seizoenen in de Formule 1. Na een periode van dominantie van meer dan vier jaar had Hamilton enige tijd geen overwinningen meer, omdat Mercedes moeite had met de nieuwe reglementen. In het huidige seizoen heeft hij echter meerdere keren kunnen winnen en is hij blij dat hij nu echt moet vechten om de zege.

“Het is zo ontzettend saai,” zei de 39-jarige Hamilton over zijn dominante periode. “Starten vanaf poleposition en de hele race aan de leiding blijven, dat is echt saai vergeleken met het vechten en racen in het middenveld. Vooraan rijden noem ik geen racen; het lijkt meer op een testdag.”

Hamilton legt uit dat zijn dominantie vooral betekende dat hij een enorme voorsprong had op de rest. “Je vecht alleen maar tegen het tijdsverschil,” zei hij. “Mentaal kun je je nog inbeelden dat je tegen een andere auto racet – dan heb je tenminste nog iets om naar te streven.” Waar Verstappen eerder dit jaar aangaf geen behoefte te hebben aan een goed gevecht, waardeert Hamilton een beetje uitdaging wel.

“Het is zo anders als je één of meerdere auto’s voor je hebt op een circuit waar je ook echt kunt inhalen,” vervolgde hij. “Je ontdekt verschillende lijnen, gebruikt je banden optimaal, houdt rekening met de wind en andere factoren. Wanneer je eindelijk in gevecht komt met iemand, dat is echt het mooiste. Dan word je als coureur pas echt beloond.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1