Blijf op de hoogte

Voetbal

De Ligt legt uit wat er allemaal misging bij doelpunt Dzeko: ‘Gewoon klote’

Na de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina stond Matthijs de Ligt schuldbewust voor de camera’s van de NOS. De Manchester United-verdediger had na 73 minuten zijn directe tegenstander Edin Dzeko uit het oog verloren, waardoor Dzeko de 3-2 kon scoren en de spanning in het Philips Stadion weer opliep.

© NOS/realtimes

Esmir Bajraktarevic zag vanaf de rechterflank hoe de 38-jarige Dzeko uit de rug van De Ligt wegdook. Met een slimme pass zette Bajraktarevic Dzeko vrij voor Bart Verbruggen, waarna de Fenerbahçe-aanvaller de kans gretig benutte. “Een minder goede beurt van De Ligt,” merkte NOS-commentator Arman Avsaroglu op.

Na de wedstrijd sprak De Ligt met verslaggever Thierry Boon. “Je begrijpt wel hoe ik me voel,” zei hij. “Hoewel ik denk dat ik 95 procent van de dingen goed doe, had ik die tweede goal beter moeten verdedigen. Ik moet de beelden nog terugkijken, maar ik heb het gevoel dat ik niet helemaal uitkwam met mijn passen. Er was wat twijfel, ik dacht dat de keeper zou komen. Maar ik wil het niet op Bart afschuiven; ik had de bal gewoon moeten wegwerken. Het is gewoon vervelend.”

De Ligt, die zijn 46e interland voor Oranje speelde, kreeg deze interlandperiode weer de kans om zich te bewijzen. Dit nadat hij tijdens het EK in Duitsland geen speeltijd had gekregen omdat bondscoach Ronald Koeman de voorkeur gaf aan Stefan de Vrij naast aanvoerder Virgil van Dijk. De Vrij mistte deze interlandperiode door een blessure, waardoor De Ligt weer de kans kreeg om te spelen. Ondanks zijn fout wil hij niet spreken van een ‘gemiste kans’. “Ik doe gewoon mijn best en weet dat ik soms beter kan presteren. Het is lang geleden dat ik 90 minuten heb gespeeld, en dat is waar ik het meest tevreden mee ben. Die tweede goal, waarbij ik niet goed verdedigde, was niet optimaal, maar ik weet dat mijn voetenwerk beter wordt naarmate ik meer wedstrijden speel. Dit is geen excuus, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het de volgende keer beter zal doen,” aldus De Ligt.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal