Blijf op de hoogte

Voetbal

Oranje heeft gewonnen, maar fans zijn niet te spreken over één speler: ”Amateur”

Oranje heeft vanavond met 5-2 gewonnen van Bosnië, dankzij doelpunten van Zirkzee, Reijnders, Gakpo, Weghorst en Simons. Na de wedstrijd is er echter veel kritiek op Matthijs de Ligt, die bij de 3-2 van Bosnië totaal niet op Edin Dzeko lette. “Prutser,” wordt er gezegd.

In de eerste helft opende Nederland de score met een doelpunt van Joshua Zirkzee. Na 27 minuten kwam Bosnië echter op gelijke hoogte. Veel mensen op X waren van mening dat Matthijs de Ligt hier debet aan was, waardoor Virgil van Dijk er ook niet goed uitzag. Nederland ging alsnog met een voorsprong de rust in, dankzij een doelpunt van Tijjani Reijnders.

Na de pauze zorgde Cody Gakpo voor de 3-1, en leek de wedstrijd beslist. Echter, een fout van Matthijs de Ligt maakte het nog spannend. In de 73e minuut stond De Ligt slecht te verdedigen en zag hij niet dat de slimme Dzeko uit zijn rug wegdook. Dzeko kwam alleen voor Verbruggen te staan en scoorde.

Dzeko miste de kans niet, wat leidde tot een kortstondige opleving van Bosnië. Desondanks werd het gevaar niet verder concreet. Nederland bracht Wout Weghorst in, die zijn stempel op de wedstrijd drukte door na een schot van Quinten Timber, dat knap door de keeper werd gepareerd, de rebound binnen te lopen.

Oranje won uiteindelijk met 5-2, maar de kritiek op Matthijs de Ligt blijft groot. De verdediger, die ooit voor 88 miljoen euro naar Juventus werd verkocht, lijkt sindsdien niet veel vooruitgang te hebben geboekt. Op sociale media krijgt De Ligt zware kritiek vanuit zowel binnen- als buitenland. Hieronder enkele reacties: