Blijf op de hoogte

Voetbal

‘Bom onder Ajax – FC Utrecht’ Gaat mogelijk niet door

Ajax loopt het risico om opnieuw met een afgelasting te maken te krijgen. De politiebonden overwegen om bij de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, die voor volgende week zondag gepland staat, weer te staken. Als de staking doorgaat, zal er geen politie aanwezig zijn bij deze ‘risicowedstrijd’, wat de vraag doet rijzen of de wedstrijd wel door kan gaan. Eerder werd de wedstrijd Feyenoord – Ajax al afgelast vanwege een staking.

Politiestaking dreigt afgelasting Ajax – FC Utrecht

De eerdere stakingen van de politie, gericht op vroegpensioen, hebben nog niet het gewenste resultaat opgeleverd, waardoor de politiebonden hun acties voortzetten. Dit bevestigt woordvoerder Maarten Brink in een interview met De Telegraaf: “We blijven doorgaan met onze acties.”

Volgens Brink is er bewust gekozen voor een wedstrijd van Ajax, nadat Feyenoord – Ajax eerder al was afgelast. “We hebben gekeken naar de wedstrijden van het weekend van 15 september en gekozen voor Ajax-FC Utrecht vanwege de hoge druk en het aantal politieagenten dat voor deze wedstrijd wordt ingezet.”

Toekomstige afgelastingen mogelijk

Tijdens de staking zullen agenten hun aandacht volledig richten op vakbondsactiviteiten in plaats van operationele taken. Hierdoor is er een reëel risico dat de wedstrijd Ajax – FC Utrecht opnieuw afgelast wordt. Burgemeester Femke Halsema zal samen met de politie en het Openbaar Ministerie moeten besluiten of de wedstrijd zonder politie wel kan doorgaan.

Er bestaat ook de mogelijkheid dat meerdere wedstrijden in de toekomst getroffen zullen worden door de stakingen. “Deze en eventuele toekomstige acties zullen doorgaan zolang er geen oplossing is voor het langdurige conflict over het vroegpensioen,” zegt Brink. “We stoppen pas als we een garantie krijgen voor een fatsoenlijk inkomen bij vroegpensioen van de regering. Een goede regeling voor vroegpensioen is cruciaal vanwege de zware fysieke en mentale belasting van het politiewerk. Het is belangrijk dat agenten een eerlijke keuze kunnen maken om eerder met pensioen te gaan.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal