Blijf op de hoogte

Voetbal

Koeman zet Driessen op zijn plek “Doorselecteren bij de krant”

Ronald Koeman zette tijdens de persconferentie journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf flink op zijn plaats. Driessen beweerde dat Memphis Depay nooit gepresteerd heeft in het Nederlands elftal, een opmerking waar Koeman het absoluut niet mee eens was. De bondscoach vroeg om respect van de verslaggever.

© ESPN

Koeman sprak ook over zijn plannen om Oranje hoger en agressiever te laten spelen. Hij hoopt dat zijn team met meer intensiteit gaat spelen en feller druk zet. “Maar dat hangt af van de spelers, of ze dat kunnen of willen,” legde hij uit. Driessen vroeg vervolgens of Koeman voldoende internationals heeft die dit aankunnen. Koeman antwoordde dat ze daar hard aan zullen moeten werken, en dat het zeker niet eenvoudig is.

Op dat moment vroeg Driessen scherp: “Durf jij dan de keuze te maken om Depay thuis te laten? Je houdt hem aan het lijntje, terwijl hij nooit gepresteerd heeft op eindtoernooien. Wat jij net zegt, dat doet hij niet.” Koeman reageerde fel: “Valentijn, beetje respect in je vraagstelling. Memphis heeft nooit geleverd? Hij is de topscorer van Nederland. Leer nou eens een keer… Helaas lijkt het erop dat ze bij jullie niet doorselecteren. Beetje respect graag. Ik luister veel naar jou, luister jij ook eens naar mij.”

Depay kreeg na het EK in Duitsland veel kritiek, en Driessen was een van degenen die zijn prestaties vaker in twijfel trok. Ondanks 98 interlands en 46 doelpunten, werd Depay bekritiseerd voor zijn prestaties op grote toernooien. Omdat hij momenteel zonder club zit, is hij niet opgenomen in de selectie voor de Nations League. Toch sluit Koeman de deur niet voor Depay: “Memphis is dertig, en laten we hopen dat hij een club vindt, fit wordt en weer gaat spelen. Dan blijft hij een optie voor mij,” aldus de bondscoach.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal