Blijf op de hoogte

Voetbal

Bij PSV rinkelt de kassa na transfer Bergwijn!

Ajax heeft op de laatste dag van de transferperiode Steven Bergwijn verkocht aan Al-Ittihad, waarmee de club een vaste transfersom van ruim 21 miljoen euro ontvangt. Een deel van deze opbrengst zal echter moeten worden afgestaan aan PSV, dat flink profiteert van Bergwijns transfer naar Saudi-Arabië.

© Proshots

Ajax moet deel van de transfersom van Bergwijn afstaan aan PSV

Laat op maandagavond werd de transfer tussen Ajax en Al-Ittihad afgerond, wat betekent dat Bergwijn de komende seizoenen in Saudi-Arabië zal spelen. Hoewel Ajax ruim 21 miljoen euro incasseert, zal bijna een miljoen daarvan worden overgedragen aan PSV. Dit komt doordat Bergwijn zijn jeugdopleiding deels bij PSV heeft genoten.

In 2011 maakte Bergwijn de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar die van PSV, waar hij uiteindelijk doorbrak in het eerste elftal. In 2020 verdiende hij een transfer naar Tottenham Hotspur, dat meer dan dertig miljoen euro voor hem neertelde. Twee jaar later haalde Ajax hem terug naar Nederland voor een vergelijkbaar bedrag, waarbij ook toen een deel van de transfersom naar PSV ging.

Destijds ontving PSV ruim een miljoen euro via de zogenaamde solidariteitsbijdrage. Nu kan PSV opnieuw een aanzienlijk bedrag tegemoetzien, volgens PSV-watcher Rik Elfrink. Hij schat dat het om ongeveer 800.000 euro gaat. Hierdoor heeft PSV inmiddels zo’n twee miljoen euro extra verdiend aan de transfers van Bergwijn.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal