Blijf op de hoogte

Formule 1

Max Verstappen heeft ontdekt waar de problemen van Red Bull liggen!

Max Verstappen heeft inmiddels door wat er mis is met zijn Red Bull RB20. Tijdens het Grand Prix-weekend in Italië kwam de Nederlander niet verder dan een zesde plaats, maar na de race – waarin vrijwel alles misging wat mis kon gaan – bleef hij opvallend kalm in zijn opmerkingen richting het team. Daar is echter een goede reden voor.

© Proshots

Dit weekend hebben Verstappen en de ingenieurs van Red Bull Racing bij elkaar gezeten om de problemen met zijn bolide te analyseren. Dit crisisoverleg, dat plaatsvond op zaterdagavond, bleek succesvol. Verstappen ontdekte namelijk zelf wat er mis was met zijn auto, iets wat hij zelfs eerder uit de data haalde dan de opgeleide ingenieurs.

Red Bull-adviseur Helmut Marko bevestigde tegenover De Telegraaf dat Verstappen inderdaad het probleem met de RB20 heeft geïdentificeerd. Er zijn inmiddels ook al stappen ondernomen om de auto weer op het juiste pad te krijgen.

“Max herkende zaterdag waar de zwakte van de auto ligt. Samen met de engineers is er een beslissing genomen over hoe we de auto kunnen verbeteren en weer competitief kunnen maken. We moeten alleen nog achterhalen welk onderdeel de auto slechter heeft gemaakt. Als we dat wisten, zaten we niet in deze situatie,” verklaarde Marko in de krant.

Hoewel de oorzaak duidelijk is, waarschuwt Marko dat een snelle oplossing niet te verwachten is. De problemen zijn niet eenvoudig op te lossen, en de Oostenrijker verwacht dat er pas in oktober verbeteringen aan de auto van Verstappen zichtbaar zullen zijn. Mogelijk kunnen er tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin enige positieve veranderingen merkbaar zijn, aldus Marko.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1