Blijf op de hoogte

Voetbal

Sneijder baalt: ‘Als je kijkt naar situatie van Feyenoord, dan was Ajax klaar voor de klassieker’

Wesley Sneijder is ervan overtuigd dat Ajax klaar was voor De Klassieker tegen Feyenoord, zo liet hij weten bij Ziggo Sport na afloop van het duel tegen Jagiellonia Bialystok (3-0). Door de politieacties gaat deze kraker in de Eredivisie echter niet door.

© Proshots

“Dit is hoe je Ajax wilt zien,” begint Sneijder enthousiast na de 3-0 overwinning van Ajax, waarmee de ploeg zich plaatste voor de Europa League. “Goede acties vanaf de flanken en scherp in de zestien. Het lijkt simpel, maar het toont de kwaliteit van dit team. Jagiellonia was een vervelende tegenstander zonder veel kwaliteit, maar je moet je kansen benutten en dat hebben ze gedaan.”

Sneijder is tevreden over het spel van Brian Brobbey, maar ziet ook dat de komst van Wout Weghorst, de nieuwe spits van Burnley, een waardevolle toevoeging is. Volgens de recordinternational van Oranje kan Weghorst veel bijdragen aan het team. “Met zijn inzet en drive kan hij echt iets toevoegen. Via de flanken komt er veel gevaar en dat past bij zijn spel. Hij staat altijd goed gepositioneerd in de zestien en kan scoren, dat hebben we gezien. Maar ja, er staat natuurlijk een andere spits voor hem, Brobbey. Ik weet alleen niet of Ajax hem heeft gehaald als eerste spits of als invaller achter Brobbey.”

Over De Klassieker is Sneijder duidelijk: “Ajax maakte een sterke indruk tegen Jagiellonia. Als je kijkt naar de situatie bij Feyenoord… Het gaat stroef, ze hebben een paar keer gelijkgespeeld in de competitie. Ajax blijft daarentegen zijn wedstrijden winnen. Ik denk dat Ajax klaar was geweest voor De Klassieker.”

Sneijder ziet dat Ajax over veel kwaliteit beschikt, maar benadrukt dat het team nog moet groeien. “Er zit veel kwaliteit in de ploeg die vandaag op het veld stond, maar het moet weer een geoliede machine worden. Dat krijg je door dit soort wedstrijden te spelen. Spelers krijgen vertrouwen door goals te maken en goed te spelen. Langzaam zie ik dat wel gebeuren.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal