Blijf op de hoogte

Formule 1

Red Bull vertrouwt snelheid McLaren niet: ‘Zij gebruiken dat heel anders dan de rest van de grid’

Bij Red Bull Racing heerst er enige bezorgdheid. Tijdens de Grand Prix van Nederland moest Max Verstappen verrassend veel terrein prijsgeven aan Lando Norris, die met de grootste voorsprong van het seizoen 2024 naar de overwinning reed op Circuit Zandvoort. Zelfs in de dominante openingsfase van het seizoen was Verstappen nooit zo veel sneller dan de concurrentie.

© Proshots

In de eerste race van het jaar in Bahrein had Verstappen nog een voorsprong van 22 seconden op teamgenoot Sergio Pérez. Tot nu toe was dat de grootste marge van het seizoen, maar Lando Norris doorbrak dit record in Zandvoort. Verstappen eindigde met bijna een seconde meer achterstand, wat vraagtekens oproept bij Red Bull.

Het opmerkelijke is dat het Oostenrijkse team niet veel performance lijkt te hebben ingeleverd. Hoewel de RB20 lastiger te besturen is, blijft deze duidelijk sneller dan de dominante RB19 van vorig jaar. Verstappen noteerde tijdens de kwalificatie in Zandvoort zelfs een rondetijd die een seconde sneller was dan in 2023. Het verschil dit seizoen lijkt echter te komen door de enorme progressie van McLaren en Mercedes, waardoor Red Bull niet meer de dominante positie heeft.

“Ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat de anderen meer snelheid hebben gevonden,” verklaarde teambaas Christian Horner toen hem werd gevraagd naar een mogelijke terugval van Red Bull in 2024.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1