Blijf op de hoogte

Voetbal

Dit is de reden dat Michiel Kramer uit selectie werd gezet bij RKC Waalwijk

Michiel Kramer is door RKC Waalwijk uit de selectie gezet nadat hij vorige week voortijdig het trainingsveld had verlaten, meldt De Telegraaf. De 35-jarige spits weigerde vervolgens zijn excuses aan te bieden aan de fysiektrainer, wat ertoe leidde dat de clubleiding besloot hem uit de selectie te zetten voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die RKC met 2-0 verloor.

© Proshots

Het was een verrassing voor velen dat Kramer zondag niet op het wedstrijdformulier stond voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead, vooral omdat hij na de schorsing van aanvoerder Oskar Zawada juist in de basis werd verwacht.

De disciplinaire maatregel tegen Kramer heeft zijn oorsprong in een incident tijdens de training. Als ervaren speler heeft Kramer enkele privileges bij RKC en hoeft hij niet altijd aanwezig te zijn bij de trainingen. Na een gemiste zware training op dinsdag wegens privéomstandigheden, eiste conditietrainer Tim Arends de volgende dag dat Kramer minimaal een half uur extra looptraining zou doen om zijn achterstand in te halen.

Kramer weigerde echter en verliet het trainingsveld. Na een gesprek met technisch directeur Mo Allach gaf Kramer aan geen excuses te willen maken aan de fysiektrainer. Dit resulteerde in Allach’s beslissing om Kramer uit de selectie te zetten, wat frustratie veroorzaakte bij trainer Henk Fraser, die Kramer graag had willen opstellen tegen Go Ahead.

Kramer heeft de rest van de week met het tweede elftal getraind en zal pas op dinsdag weer terugkeren bij het eerste elftal, aangezien de selectie maandag vrij had.

Deze zomer heeft Kramer’s rol bij RKC een definitieve verandering ondergaan. Na het vertrek van David Min naar FC Utrecht, had Kramer wellicht gehoopt zijn basisplaats terug te veroveren. In plaats daarvan heeft Zawada niet alleen de rol van eerste spits op zich genomen, maar ook de aanvoerdersband van Kramer overgenomen. Kramer heeft nog één seizoen bij RKC Waalwijk.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal