Blijf op de hoogte

Voetbal

“Weghorst gaat Gimenez vervangen bij Feyenoord. Een geweldige oplossing!”

Nu Feyenoord mogelijk Santiago Giménez gaat verkopen aan Nottingham Forest en op zoek moet naar een nieuwe spits, rijst de vraag of de club niet gewoon bij Wout Weghorst moet aankloppen. Arno Vermeulen van de NOS vindt dat geen gek idee. Hoewel Weghorst een voorkeur zou hebben voor Ajax, kan Vermeulen zich toch voorstellen dat de Oranje-international in De Kuip zou spelen.

© Proshots

Giménez leek aanvankelijk bij Feyenoord te blijven, maar een recordtransfer naar Nottingham Forest lijkt nu steeds dichterbij te komen. Dit betekent dat de Rotterdammers, naast het zoeken naar een nieuwe doelman, middenvelder en rechtsbuiten, ook op zoek moeten naar een spits. Is Weghorst een optie? De voormalig speler van onder meer Heracles Almelo, AZ en Manchester United wordt al maanden gelinkt aan Ajax, maar staat nog steeds onder contract bij Burnley.

Overstap maken

Weghorst heeft geen interesse om op het tweede niveau van Engeland bij Burnley te spelen en lijkt klaar om de overstap naar Ajax te maken. De Amsterdammers moeten echter eerst spelers verkopen voordat ze hem kunnen aantrekken, waardoor Weghorst snel een beslissing zal moeten nemen. Mocht Feyenoord hem benaderen als vervanger van Giménez, dan zien Arman Avsaroglu en Vermeulen dat wel zitten. “Toen ik dit hoorde, dacht ik ook: Ajax kan niks doen. Hij zit daar te wachten. Maar als Feyenoord hem nu belt en zegt: we hebben een aanbieding, kom maar, dan kan hij meteen tekenen,” zei Avsaroglu in de NOS Voetbalpodcast.

Jeroen Grueter noemt het een ‘geweldige’ oplossing en ook Vermeulen ziet het zitten. “Als je het sentiment even weglaat, is het eigenlijk een prima oplossing. Ik zie hem wel spelen in De Kuip. Hij kan weer wekelijks voetballen in Nederland,” aldus Vermeulen. Toch brengt Vermeulen ook Weghorsts sterke voorkeur voor Ajax ter sprake. “Hij wil niet in Engeland blijven, maar, zoals we hoorden, sliep hij wel onder een Ajax-dekbed. Zijn hart klopt wel extra hard voor Ajax.” Grueter vraagt zich dan ook af of een overstap naar Feyenoord verstandig zou zijn. “Nu we dit weten, denk ik niet dat hij met open armen wordt ontvangen,” merkt hij op.

1 Comment

1 Comments

  1. willem wiskie

    augustus 26, 2024 at 2:04 pm

    Wie verzint deze onzin

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal