Blijf op de hoogte

Voetbal

Kluivert hoopt stiekem op terugkeer bij Ajax: ‘Tuurlijk, dat is toch prachtig’

Justin Kluivert staat open voor een mogelijke terugkeer naar Ajax in de toekomst, zo vertelt de 25-jarige aanvaller in een gesprek met DAY1. Kluivert, die zijn volledige jeugdopleiding in Amsterdam doorliep, verliet de club na 56 optredens in het eerste elftal.

© Proshots

“Dat zou zeker mooi zijn,” zegt Kluivert over de mogelijkheid om weer bij Ajax te spelen. Hij beschouwt zichzelf nog steeds als een supporter van de club waar hij zijn carrière begon. “Als iemand mij vraagt welke club ik steun, zal ik altijd Ajax zeggen.”

Kluivert brak door in het seizoen 2016/17 bij Ajax, waar hij in 56 officiële wedstrijden 13 doelpunten maakte. Daarna vertrok hij voor 17,25 miljoen euro naar AS Roma. Inmiddels heeft Kluivert, op 25-jarige leeftijd, al ervaring opgedaan in alle grote Europese competities en voelt hij zich goed op zijn plaats in de Premier League bij Bournemouth.

“Ik speelde al bij Ajax sinds ik zeven of acht jaar oud was,” vervolgt Kluivert. “Het is bijzonder om dat te kunnen zeggen. Ik ben hier in de stad opgegroeid, dus wat kan er mooier zijn? Ajax was echt een roze wolk voor mij: je voelt je de beste, je komt in het eerste elftal en alles lijkt perfect.”

Hoewel de overstap naar AS Roma vroeg kwam, heeft Kluivert geen spijt van die beslissing, ondanks dat het een uitdagende periode voor hem was. “Plotseling verhuis je naar het buitenland en komt er veel druk op je schouders. Iedereen vroeg zich af of ik er wel klaar voor was,” legt hij uit.

“Ik weet niet of ik bij Ajax zou blijven als ik het over mocht doen. Wat ik wil zeggen, is dat ik mijn eigen weg moet volgen in mijn carrière. Dat doe ik ook. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten en geloof nog steeds dat ik de absolute top kan bereiken,” aldus Kluivert.

In mei van dit jaar deed Kluivert al een open sollicitatie bij Ronald Koeman in de aanloop naar het Europees Kampioenschap. “Het zou een grote eer voor mij zijn als ik weer geselecteerd word. Ik ben er helemaal klaar voor als hij me nodig heeft. Door mijn harde werk, diepgang, snelheid en acties, denk ik dat trainers veel met me kunnen doen. Ik geloof niet dat Oranje daar teveel van is,” verklaarde hij destijds.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal