Blijf op de hoogte

Formule 1

Verstappen grapte er flink op los tijdens interview: ‘Ik had onderstebovenstuur’

In de afgelopen jaren, 2021, 2022 en 2023, wist Max Verstappen telkens de poleposition te pakken tijdens zijn thuisrace. Maar in 2024 moest hij toezien hoe Lando Norris aanzienlijk sneller was. Verstappen, die al langer weet dat hij niet meer de snelste auto tot zijn beschikking heeft, reageerde echter niet teleurgesteld op dit kwalificatieresultaat. Integendeel, hij was juist aangenaam verrast.

© Proshots

Verstappen had zelf niet verwacht op de eerste startrij te staan. “Om eerlijk te zijn, dacht ik dat die andere McLaren ook nog voor mij zou eindigen, dus ik ben best blij met deze tweede plek,” verklaarde Verstappen in een interview met Viaplay. “We moeten realistisch zijn, er zat gewoon niet meer in op dit moment. Het was best lastig om een goede ronde neer te zetten tijdens de kwalificatie. De wind maakte het moeilijk en de balans was lastig te vinden. Meer zat er simpelweg niet in.”

Hoewel de kwalificaties de afgelopen maanden vaak spannend waren, stak Norris in Zandvoort met kop en schouders boven de rest uit. “Dat klopt,” reageerde Verstappen op het grote tijdsverschil. “Ik had al verwacht dat McLaren erg sterk zou zijn in de kwalificatie,” voegde hij eraan toe. Oscar Piastri maakte echter fouten en eindigde daardoor met een halve seconde achterstand op de derde startplek.

Problemen op de baan

Verstappen ging verder in op de problemen die hij ondervond in zijn RB20. “Ik had zelfs ‘onderstebovenstuur’,” grapte hij toen Chiel van Koldenhoven vroeg naar de moeilijkheden naast onder- en overstuur. “Overstuur en onderstuur, zoals Rudy (van Buren, red.) al zei,” beaamde Verstappen. “Het verschilde per run en per plek op de baan, wat het ‘leuk’ maakte. Maar dat was uiteraard sarcastisch,” voegde hij snel toe, om te voorkomen dat zijn opmerking te serieus werd opgevat.

De wereldkampioen keek ook terug op een moment uit Q1 waarbij hij hard over de kerbstones ging in de laatste echte bocht. “Ik probeerde de bocht agressief aan te vallen en kwam wat wijd uit op de kerbstones. Dat is nooit ideaal voor de vloer, maar toen ik binnenkwam was er gelukkig geen schade, dus dat viel mee,” vertelde Verstappen. Voor de race ziet hij zichzelf echter niet als de favoriet: “Het zal niet opeens magisch beter worden, dus we gaan het zien. Ik doe mijn best.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Formule 1