Blijf op de hoogte

Voetbal

Erik ten Hag gooit eigen spelers voor de bus na nederlaag met Manchester United

Erik ten Hag heeft zijn eerste tegenslag van het nieuwe seizoen met Manchester United te verwerken. Zijn team verloor van Brighton & Hove Albion, waarbij João Pedro in blessuretijd de beslissende goal maakte. Na de wedstrijd wees Ten Hag drie spelers aan als verantwoordelijk voor deze nederlaag.

© Proshots

De beslissende situatie ontstond na een corner, waarbij de bal terechtkwam bij Simon Adingra. Hij won eenvoudig een duel van de zwak invallende Antony, waarna Jan Paul van Hecke de bal kon terugleggen op Yasin Ayari. Ayari vond opnieuw Adingra, die met zijn rechtervoet de bal voor het doel lepelde. João Pedro stond vervolgens volledig vrij en kopte de winnende treffer binnen.

‘We hebben veel te bespreken’

Diogo Dalot, Kobbie Mainoo en Noussair Mazraoui, die nog wel een assist gaf, stonden erbij en keken toe toen Adingra zijn voorzet gaf. “We hebben de voorzet niet goed aangepakt,” zei een gefrustreerde Ten Hag na afloop. “Er stonden drie spelers… Adingra is rechtsbenig. Dwing hem naar de buitenkant, stuur hem langs de lijn in plaats van hem naar binnen te laten komen en een voorzet te laten geven,” analyseerde de Nederlander. “Dit moeten we zeker bespreken.”

Zirkzee

Joshua Zirkzee kwam halverwege de wedstrijd in het veld als vervanger van Mason Mount, die volgens Ten Hag geblesseerd raakte. “Gezien zijn blessureverleden, wilden we geen risico nemen,” legde Ten Hag uit. Zirkzee had echter pech in zijn invalbeurt. Waar hij vorige week nog de winnende treffer maakte tegen Fulham, zorgde hij dit keer voor de afkeuring van een goal van United. Hij gleed een schot van Alejandro Garnacho binnen, maar stond buitenspel. Toch was Ten Hag positief over zijn prestatie: “Ik vond dat Joshua goed inviel.”

Voor Ten Hag was de nederlaag onnodig en frustrerend. “Ja, dit is erg teleurstellend, vooral omdat we het grootste deel van de wedstrijd controleerden. We hadden de bal en speelden goed. Maar we kregen twee vermijdbare doelpunten tegen. Dat voelt erg frustrerend. We hebben die goals te makkelijk weggegeven en dat moet als team beter. Verdedig je zoals wij deden, dan verlies je punten. Voetbal draait om details.”

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Voetbal